TRAVEL ART
  • HOME
  • O NÁS
  • DESTINACE
  • KONTAKT
  • CESTOVNÍ DENÍK

st. moritz gourmet festival 2017

2/28/2017

Comments

 
Opožděně, ale přeci: i letos jsme na přelomu ledna a února navštívili proslulý Gourmet Festival v našem oblíbeném lyžařském letovisku - St. Mortiz.
Proč to tam máme nejraději? Protože bohužel (či bohudík) neznáme místo, kde by se snoubilo tak skvělé lyžování, prvotřídní služby, excelentní restaurace a k tomu ještě pěkné obchody. St. Moritz je opravdu destinací pro náročné, kteří jsou ochotni si za to zaplatit.

​Gourmet Festival je každoroční událostí, na kteoru organizátoři zvou nejlepší (většinou michelinskými hvězdičkami oceněné) kuchaře, dle zadaného tématu. Každý kuchař pak vaří v jedné z partnerských restaurací a hosté tak mají příležitost ochutnat výtvory těch nejlepších světových šéfkuchařů na jednom místě.
Festival se odehrává v ne příliš rušném období, ve kterém některé hotely nabízejí velmi výhodné balíčky, které pro jistotu příliš nezveřejňují :-) Za nás je toto období podstatně lepší než vánoční svátky, kdy jsou sjezdovky přeplněné a pokud zrovna není ideální počasí a množství sněhu, pak není odpolední lyžování příliš příjemné.
​
Picture
Letošním tématem festivalu byl divoký západ. Až tak divoká jízda to nebyla a všechny ohvězdičkované šefkuchaře se nám nepodařilo stihnout, ale rozhodně to bylo velmi závabné zpestření známého prostředí, do kterého se rádi vracíme.

Mezi "nejpopulárnější" večery patří "kitchen party," která se koná v ohromné kuchyni hotelu Badrutt's Palace. Máte zde příležitost přímo v kuchyni ochutnat, přímo z rukou šéfkuchařů, jimi připravené pokrmy. Alkohol teče proudem, takže brzy organizátorům odpustíte i to, že se tam mačkáte s dalšími desítkami lidí, kteří jsou povětšinou hladovější a odhodlanější než vy.
My opravdu lidi a skupinové záležitosti dobře nesnášíme, ale "kitchen party" byla zábavná! Rozhodně stojí za vyzkoušení!
Comments
© COPYRIGHT 2015. TRAVEL ART. VŠECHNA PRÁVA VYHRAZENA.
  • HOME
  • O NÁS
  • DESTINACE
  • KONTAKT
  • CESTOVNÍ DENÍK